De vegades el propi jugador no és conscient de la importància de dos factors que en l’esport són molt importants per al seu rendiment, la nutrició i les lesions. Un mal hàbit alimentari pot ocasionar un mal rendiment pel fet de no menjar o beure del compte o fer-ho en el moment inadequat i una lesió mal curada pot dur a recaigudes que s’allargaran el procés de recuperació.El Saló d’Actes del CCE Sant Lluís presentava un ple absolut per presenciar la xerrada informativa de Lluís Pons Livermore i Víctor Rodríguez, en el qual amb una gran dissertació per part d’ambdós van omplir d’informació al mig centenar de persones assistents a l’acte.
Lluís Pons va ser el que va donar sortida a la vetllada explicant als assistents la importància que té en l’esport la nutrició. “Fa mil anys l’ésser humà ja menjava malament i ara en cent anys o volem arreglar”, va ser la reflexió inicial que va fer el Lluis donant entendre que el problema dels esportistes escolars és que mengen sense educació alimentària i que per les presses per fer tot ràpidament abusen de la brioixeria. “L’encarregat d’ensenyar l’esportista a menjar són els pares, però aquests tenen en ocasions la idea que un bon entrepà de sobrassada ja és suficient”. No només el menjar influeix en el rendiment d’un esportista, “el jugador sol començar l’activitat esportiva deshidratat ja que només dóna importància a la hidratació quan practica l’activitat però no té en compte que en tot el dia només a pres dos gots d’aigua i després del primer esforç ja no pot més “, una altra de les conseqüències de la mala nutrició és” no esmorzar fa que el cos et demani a crits menjar i quan menges ho fas amb la sensació que mai acabaràs satisfet “, segons Livermore el ésser humà ha de menjar cada 2 hores i “la fruita és molt important per a una dieta equilibrada”. Segons els estudis, el sobrepès infantil és un greu problema per a la humanitat però “un nen no ha de fer mai dieta, hem de ensenyar a menjar bé però dietes d’adult o miraculoses poden portar a problemes més greus”. Després d’unes preguntes per part dels assistents, un sonor aplaudiment va acomiadar el primer convidat.
Després d’un breu descans per assimilar la primera exposició, Víctor Rodríguez començava la seva exposició oral. “No es pot tractar igual una lesió d’un professional que la d’un nen” va ser la primera perla que va deixar el càntabre. Després d’uns primers minuts on l’important era explicar als assistents de fer per atendre d’urgència a un lesionat, el tema s’anava dirigint cap a la experiència professional de Víctor en els seus onze anys al Menorca Bàsquet. “Hi ha jugadors professionals que quan pateixen una lesió volen recuperar de seguida per compromís amb el grup però que de vegades perjudiquen més la seva lesió”, “de vegades els entrenadors d’un equip de nens em pregunten com recuperar una criatura d’una lesió en dues o tres dies perquè tenen un partit important. Un partit important un xaval de 10 anys? Impossible! Els que tenen partits importants són els professionals no els nens “. Per finalitzar la nit, va donar una lliçó als assistents de com fer un bon embenat i d’aclarir tots els dubtes als presents.
Des del nostre Entitat volem agrair tant a Luis com a Víctor seva col · laboració desinteressada a informar a pares, jugadors i entrenadors d’uns conceptes oblidats en la majoria d’ocasions i que ara tindran molt més en compte.
CE Sant Lluis
Comenta esta noticia
Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.